W miniony weekend już po raz drugi odbył się Festiwal Lokalnego Jedzenia. Klienci Giełdy (wśród nich Wiceprezydent Białegostoku Rafał Rudnicki) mogli spróbować rozgrzewających dań przygotowanych z lokalnych produktów , II FESTIWAL LOKALNEGO JEDZENIA
MasterChef Mariusz Kisiel częstował rozgrzewającym gulaszem wołowym z łopatki i udźca leżakowanego z dodatkiem imbiru oraz burgerem przygotowanym z produktów od lokalnych producentów z podlasia , II FESTIWAL LOKALNEGO JEDZENIA
Klienci spróbowali również meksykańskiej zupy z wołowiną i nachosami, tradycyjnej zapiekanki z pieca , II FESTIWAL LOKALNEGO JEDZENIAoraz krymskich czebureków , II FESTIWAL LOKALNEGO JEDZENIA– pierogów smażonych z nadzieniem mięsnym lub warzywnym.
, II FESTIWAL LOKALNEGO JEDZENIA, II FESTIWAL LOKALNEGO JEDZENIANa deser można było skosztować kołaczy, sernika z dyni oraz rozgrzewających naparów.
Dziękujemy współorganizatorowi Festiwalu Master Truck by Mariusz Kisiel
oraz właścicielom Food Trucków :
Kurczak z rożna
Podziękowania składamy również firmie MOTORAMA Karol Safiejko za ogrzanie uczestników Festiwalu elektrycznymi nagrzewnicami www.airrex.pl
Drzewka dekoracyjne udostępnił W.Daszuta Bonsai Szkółka Drzew i Krzewów Ozdobnych.
Zapraszamy na kolejny Festiwal już 19 grudnia😍